Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25828)

Софија е кочничар и за себе и за регионот на патот...

Внатрешнополитичките превирања во Бугарија за составување политичка влада се до степен на блокирање на функционалноста на бугарската држава. Високи функционери од Софија предупредуваат дека...

Подготовките продолжуват со несмален интензитет

Сите сме оптимисти и нестрпливи во очекување на едниот и другиот настан. Исто така очекуваме нешто големо за Македонија и за македонската одбојка, вели...

Почеток на крајот на повеќедеценискиот спор меѓу МПЦ и СПЦ

Доколку внимателно се анализира соопштението на Светиот архијерејски собор на СПЦ, тоа е интересно од неколку аспекти. Најпрво, нашата црква се именува како Македонска...

Агелер и тајните друштва

Го гледам насловот и се смеам самата на себе: ова звучи како наслов од серијалот за Хари Потер. Само што Ангела Агелер, новата губернаторка...

Игрите на ѓаволестите деца на комунизмот

Драги мои, годината полека си отиде и дојдоа деновите кога ветувањата дадени на Америка и Европа треба да се остварат. И децата на црвената...