Затворени улици и посебен режим на сообраќај утре и задутре во Скопје

Министерството за внатрешни работи информира дека почнувајќи од утре, 29 ноември 2023 (среда) од 13 часот, па сѐ до завршување на министерскиот совет на...

Утре генерална проба за Самитот на ОБСЕ, ќе бидат затворени неколку сообраќајници во Скопје

Единицата за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје утре ќе преземе мерки за посебен режим на сообраќајот во рамки на генералната проба за...

Каков ќе биде возниот ред на ЈСП за време на Министерскиот самит на ОБСЕ

За време на одржување на Министерскиот самит на ОБСЕ, односно во среда (29.11.2023 година) јавниот превоз на ЈСП во Скопје ќе сообраќа вообичаено, по...

Замина зоо-негувателот Ристе Трајковски, ќе остане запаметен по поврзаноста со жирафите

Зоо-негувателот Ристе Трајковски, познат по љубовта и негата што им ги посветуваше на жирафите во скопската зоолошка градина, почина на 44-годишна возраст. – Штом ќе...

Инвазија на смрдливки во Скопје

Не постои посебно средство што успешно ќе ги избрка овие инсекти од домовите. Тие не влегуваат само преку вратите и прозорците туку се кријат...

Да се отстранат опасностите од камените гранитни коцки од мостот кај Визбегово, апелира Ангелов

Директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов го посети мостот кај скопско Визбегово. Упати повик до надлежните институции за отстранување на опасностите...

Утре и задутре посебен сообраќаен режим во Скопје

МВР информира дека утре и задутре, поради пристигнувањето на поголем број на странски делегации, ќе има посебен сообраќаен режим на поширокото градско подрачје во...

Ветерот предизвика дефекти во снабдувањето со електрична енергија, екипите на ЕВН се на терен

На повеќе локации во Скопје настанале дефекти при снабдувањето со електрична енергија предизвикани од силниот ветер, известуваат од ЕВН. - Поради силниот ветер во Скопје...

Костовски: Ќе има санкции ако се потврди какво било несоодветно однесување на вработени во...

Во изминатиов месец до мене како градоначалник пристигаат информации дека во некои од клоновите на градинката „11 Октомври“ во Општина Бутел, од страна на...

Потпишан договорот за Системот за брз автобуски превоз во Скопје

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, денеска го потпиша договорот за имплементација на Системот за брз автобуски превоз (БРТ) во Скопје, во соработка...