Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25634)

Членовите на здружението „Надеж“ во посета на Осломејско Езеро

По иницијатива на раководството на здружението на родители на деца со пречки во развојот „Надеж“ од Кичево, неодамна беше реализирана средба со раководството на...

Проектот „Училишни градини“ претставен во Торино

Во рамките на манифестацијата „Тера мадре дел густо“ Во рамките на една од најголемите манифестации за храна и земјоделство „Тера мадре дел густо“, која се...

Кои народи живеат во Африка?

Ајде да видиме... Северно од пустината Сахара во најголем дел живеат африканските народи Арапи и Бербери, кои се од исламска вероисповед. Јужно до Сахара повеќето...

Почна проектот „Врснички форум-театар против насилството во училиштата“

Во Гевгелија Пoчна проектот „Врснички форум-театар против насилството во училиштата“, кој ќе го имплементираат здруженијата „Од станица до граница“ и „Рубикон“, во соработка со Општина...

Сите сме исти на различен начин!

Хумана страница Сите сме заедно, сите сме исти на различен начин, беше пораката што ја испратија многубројните учесници на инклузивниот настан „Играме заедно“, кој во...

Ж – живот, со најубави желби за сите луѓе

МОЈАТА АЗБУКА: Андријана Јаневска, музичарка, пејачка, авторка.... А - авантура, август, автомобил, автор, Ацо Шопов Авантурист сум по природа, вљубеник во автомобилизмот, обожавам да возам. Од...

Повторно ќе се пее на фестивалот „Весело штурче“

На 29 септември, во Штип, по пауза од 25 години По пауза од 25 години, Штип повторно ќе добие детски фестивал. „Весело штурче“ со нови...

Бидете активни

Европската недела на спортот, која е во тек, почна да се организира во 2015 година, за да одговори на растечката криза на неактивност. Европската...

Банално и вулгарно треш-новинарство

Ефектот на соперничкото банално новинарство врз публиката главно резултира со скептицизам, недоверба и рамнодушност, така што ваквиот тип поларизација во медиумите најчесто придонесува кон...