Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25805)

Информациско-дезинформациски инструментариум за остварување интереси

Јавна промоција на еден сосема друг приод во толкувањето на (дез)информациите објавени во јавноста Дезинформации и лажни вести имало отсекогаш, но со појавата на интернет-мрежата...

Македонија никогаш нема да го заборави македонското малцинство во...

Македонија како матична држава треба да го подигне квалитетот и да ги поддржи и активностите, работењето и живеењето на Македонците во своето соседство, а...

Георгиевски: Ми беше чест и гордост што го носев дресот на...

Од овој последен квалификациски циклус, со Луксембург и со Турција, очекувам две победи. Влегуваме како фаворити и во двата натпревара и се надевам дека...

Младите и повозрасните поподложни на дезинформации

Во анализата на Институтот за комуникациски студии (ИКС) првпат се прават и скала и индекс на медиумска писменост, со цел да се провери дали...

Како Кина ја „украде“ европската бајка

Класичната бајка за тоа како и зошто настанала Европската Унија (најпрво во вид на Европска заедница за јаглен и челик, а потоа и како...

„Гуд бај, Америка“, беше како во холивудски филм, шеќерливо и...

Драги мои, во август 2021 година на страниците на почитуваната „Нова Македонија“, на која по едногодишна пауза се враќам со огромно задоволство, ја објавив...