Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25766)

Како да ги отстраните влакната од домашните миленици од теписите и...

Животни Сопствениците на домашни миленици знаат колку е макотрпно секојдневното одржување на каучите и теписите во просториите каде што престојуваат животните. Правосмукалката е најдоброто решение,...

Распродадени сите проекции на „Kајмак“ во Португалија

Сите проекции на филмот „Кајмак“ на Милчо Манчевски на белградски ФЕСТ се распродадени. Ова е засега единствен филм на овој реномиран фестивал за кој...

„Те дуа, жими мене“ зборува за горчливи работи на сладок начин

Филмот под лупа ги набљудува различностите, сѐ со цел на површина да го извлече она што е заедничко меѓу нив, а тоа е човечката...

Се одржа Меѓународниот фестивал на изворен фолклор „Тодорица“

На меѓународниот фестивал на изворен фолклор „Тодорица“ што се одржа во Свети Николе, КУД „7 Септември“ од Македонски Брод го освои второто место во...

Нутриционистка ја откри најпотценетата намирница што ја јаде секој ден

Многумина од нас имаат напорен распоред и се трудат на секој начин да ја одржат концентрацијата, а против оваа состојба најчесто се бориме со...

Посмртните останки на четворица американски претседатели ќе бидат испратени во вселената

Американската компанија „Селестис“, позната по лансирањето меморијални вселенски летови, сега планира да ги испрати посмртните останки од четворица поранешни американски претседатели во вселената, а...

„Филтер лабел“ ја објави музиката од филмот „Балканот не е...

„Филтер лабел“ продолжува со објавување изданија од серијалот филмска и театарска музика создадена од еден од нашите најплодни и меѓународно најуспешни современи композитори, Кирил...

Масимо Морено

Песни што ме тераат да играм Некаде четири-пет години по почетокот на новиот милениум се наоѓам во Софија со Маја. Рано наутро е и одиме...

Драма од Гоце Ристовски објавена во Турција

ОЈЧЕД (Oyun Yazarlan ye cevirmenleri Dernegi), здружение на драматурзи и преведувачи од Република Турција, го објави драмскиот текст со наслов „9 - божествена трагедија“...

Специјалните диверзантски сили имаат потенцијал да го променат статусот на конфликтот

Руско-украинската војна се шири во длабочината на териториите на завојуваните држави со упади длабоко во заднината на фронтот Руските власти обвинија дека украински диверзантски сили...