Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25766)

Групи со по четири репрезентации и на СП 2026?

Проширеното СП со 48 селекции во САД, Мексико и во Канада требаше да има 16 групи со по три репрезентации, но можна е одлука...

Извршниот директор на Премиер-лигата вели дека брегзит придонел за рекордните јануарски...

Системот на владините тела (ГБЕ) ги спречува англиските клубови да потпишуваат со странски играчи додека не наполнат 18 години. Но Мастерс, и покрај тоа...

МПЦ-ОА со нов чекор кон целосна рамноправност во православната екумена

Владики од Македонската православна црква-ОА во посета на Вселенската патријаршија Информацијата што дојде од Фанар, Истанбул, од седиштето на Вселенската патријаршија, каде што биле поканети...

Уставниот суд конечно ги поврза политичарите со одговорност

Уставниот суд во образложението на својата неодамнешна одлука за укинување на членот 22 од Законот за плата и други надоместоци на избрани и именувани...

ИФАБ ја нагласи потребата од повеќе дополнително време на мечевите

Интернационалниот фудбалски борд ја истакна потребата од прецизно пресметување на времето додадено за прекини на играта поради повреди, замени, задржување време и прослави на...

Пораката на американската амбасадорка Ангела Агелер

Голем број универзитетски професори и политиколози посочуваат дека корупцијата е симптом на неуспехот на поширокиот систем на владеење. Корупцијата не е ограничена на ограничен...

Култот кон татковината се гради од најмала возраст

Има неколку моменти зошто отсуствува таа љубов, почнувајќи од образовниот процес од најниско ниво, преку лошото управување со државата што води кон општествена разочараност...

Волф: Академијата ќе го зголеми фондот на женски таленти и ќе...

Академијата е почетна категорија, за да им даде на младите жени упориште на првото скалило на мотоспортот. „Знам колку е тешко да се стигне...

Плакета за академско-синдикалната понизност

Во неможност да дојдам до неа, на интернет читам извонредна книга од американско-канадскиот професор по критичка педагогија Анри Жиру. Насловот зборува сам за себе:...

Рускиот цевковод „Дружба“ (прв дел)

Големите енергетско-политички игри Најзначајниот нафтовод што ги поврзува Европа и Русија е нафтоводот „Дружба“. Тој е составен од главна линија и неколку нејзини краци и...