Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25298)

Олимписки плакати во колекциjата на Музеjот на Македониjа

По завршувањето на Игрите во Токио Триесетина плакати од летните и зимските олимписки игри, почнувајќи од првите модерни олимписки игри одржани во Атина 1896 година,...

Епидемија од импровизации

За жал, кај нас превентивата и брзата реакција многупати досега беа заменети со импровизација. Тоа што ги иритира граѓаните е што одредени антиковид-мерки се...

Да беше. Да беа (2)

(хипотези за јанѕа и несоница) И продолжуваат и понатаму нашите јанѕи и морни хипотези во невремето што нè налегнало со она: што ќе беше ако...

КОМЕНТАРИ ОД ЧИТАТЕЛИ

За пожарот во ОХИС ќе одговара кавадарчанец што заварувал ограда во кругот на фабриката Тони Никушевски: Никаде во светот, цивилизираниот, вината не може да биде...