Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25778)

Венгер: Фундаментален чекор кон глобално зајакнување на конкурентноста на репрезентациите

ФИФА има цел да создаде одржливо наследство за долгорочен развој на таленти преку максимизирање на можностите на секоја асоцијација членка. Главната цел на шемата...

Хенц Стај – голман рекордер, трипати на врвот на Европа со...

Лигата на шампионите (натпреварување порано со име Куп на шампионите) досега ја освоиле стотици фудбалери, некои од нив се легенди, трофејни фудбалери, но останале...

Пефок: Унион Берлин е како семејство

Може да изгледа необјасниво, но мене ми е јасно. Нема играчи од светска класа во тимот, така што на секој натпревар мораме да се...

Чеферин: Многу е важно оние што го сакаат фудбалот да се...

Важно е да се инвестира во инфраструктурата низ Европа, да се инвестира во женскиот фудбал уште повеќе. И, секако, младите. И ова се најважните...

Професорот Игор Јанев: Како Македонија да си го врати вековното име

Еден од најгласните борци за раскинување на меѓународните договори (кои уште при самото склучување беа повеќеслојно конфликтни: и како форма и како содржина, но...

Македонија го почнува патот кон втор настап во низа на ЕП

Првиот натпревар на фудбалската репрезентација на Македонија во јубилејните 15-ти квалификации (осми за европските првенства, а има и седум за светските шампионати), овој пат...

Веродостојност на Брисел за да може безрезервно да сметаме на Унијата

Кога ќе се наведат примерите дека Хрватска, која неколку години подоцна ја потпиша спогодбата, веќе осум години е членка на ЕУ, а Србија и...

Законот е еднаков за сите, зашто и одговорноста е истоветна

Славниот германскиот правен теоретичар Рудолф фон Јеринг истакнал дека Стариот Рим се ширел низ светот на три начини, и тоа прво преку своите војски,...

Африка има државници, Македонија – вазали

И само краток преглед на средбите на високи западни функционери со африкански лидери ви покажува колку е несоодветно кога ние во Македонија очајуваме дека...

Слушајте ги децата!

Светската здравствена организација го дефинира менталното здравје како „состојба на ментална добросостојба во која единката може да се справува со нормалните животни стресови, да...