Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25911)

Проширување во 2030 година?! Добро е, но зошто да не биде...

Будимпешта од Блед порачува: ЕУ ја губи силата! Шефот на унгарската дипломатија на панелот на Стратегискиот форум во Блед испрати порака до пошироката светска јавност...

Тешки прекршувања на демократијата и владеењето на правото во Бугарија, а...

Зошто на ЕУ сѐ потешко ѝ паѓа соочувањето со предизвикот од длабоки внатрешни реформи Нејасно е за јавноста зошто во извештајот на Европската комисија (ЕК)...

ЕУ само глуми процес на проширување

Брисел го направи преговарачкиот процес невозможна мисија Хипокризија е Владата на ЕУ (Европската комисија) да говори за заслуги, а на Македонија да ѝ ги наметнува...

Рефлексии од европското разногласие на македонската политичка сцена во врска со...

Како последица на манифестираното европско разногласие околу условите, потребите и прогнозите за (не)проширување на Европската Унија, и во нашата држава се создаде една појава...

Унијата се заплетка во своите „визии“ и лажни ветувања

Какофонија во Брисел во врска со проширувањето на ЕУ Претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел, всушност не се консултирал со претседателката на комисијата, Урсула фон...

Милевски: Сакаме да покажеме дека Македонија е конкурентна и покрај проблемите...

ФУДБАЛ - КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕП 2024 Македонија во квалификациите за ЕП 2024 игра со Италија (9 септември, во Скопје) и со Малта (12 септември, на...

„По ЕП 1975, ентузијазмот и љубовта кон одбојката се пренесоа и...

ВЛАДИМИР БОГОЕВСКИ, ДИРЕКТОР НА МОК И ПОРАНЕШЕН ОДБОЈКАР Македонската одбојка ги искористи тие моменти во 1975 година, а за да го повториме тоа и со...

Европската Унија да не го изгуби својот компас

Многу империи и држави низ историјата пропаднаа поради недостигот од системска координација. Но за да постои усогласеност, неопходна е „глава“ што во секој момент...

Провладини апологети со анатема за БРИКС

Не можам да се согласам дека „не треба да се размислува на вакви теми. Да не ги следите глобалните трендови бидејќи веќе припаѓате на...

Македонија: вечен кандидат и играчка во рацете на ЕУ

Тоа е земјата-кандидат што најдолго го чека вистинскиот почеток на преговорите за членство во ЕУ И покрај охрабрувачките говори и празните ветувања на западните политичари,...