Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25807)

И интелектуалната сопственост несомнено носи белег на идентитетскиот код

И додека во европски и светски рамки постојат јасни правила како се заштитува интелектуалната сопственост, при што се предвидени и строги казни за прекршителите,...

„Арена ди Верона“ слави 100-ти роденден

Совршено зачуваниот римски амфитеатар во Верона, Италија, речиси случајно станал најпознатата оперска сцена без покрив во светот. Во 1913 година, Италија ја прославувала стогодишнината...

Помрачување на „нормалното“

Како си? Како сум? Како успеавме да го создадеме овој хаос? Како да излеземе од овој хаос? Ако сте и вие емпатичен тип што се грижи троа фазла...