Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25761)

„Америка“ од Жарко Кујунџиски доби превод на италијански јазик

Годинава романот „Америка“ од Жарко Кујунџиски го доживеа својот превод на италијански јазик и книгата излегува од печат паралелно и кај нас, во издание...

Магичен број на тренинзи што гарантира затегнато тело

Тренерката Рејчел Атард некогаш вежбала шест дена во неделата. Нејзината програма секојпат траела час и половина, а потоа сфатила дека тоа не ја води...

Италијанците направија специјалитет – кафе со маслиново масло

Иако во нивната земја постои извонредна традиција на пиење кафе, Италијанците сега ќе имаат можност да пробаат малку поинаков пијалак. Имено, по различните вкусови...

Кризен тим за неочекувани настани на „оскарите“

Академијата за филмски уметности и науки претстави кризен тим во пресрет на оскаровската церемонија, а сето тоа поради минатогодишниот инцидент со Вил Смит и...

Научниците открија нова форма на водата – во прав

Звучи неверојатно, но всушност малку се знае за водата. Научниците сега открија нова форма на мраз што може да го држи клучот за разбирање...

Предмети што носат среќа и изобилство во вашиот дом

Домување Со вистинското знаење, имате моќ да создадете услови во вашиот дом и живот за непречен проток на одржлива животна енергија, со што ќе се...

Повеќе од неопходнoст: Длабоки и сериозни реформски политики и високи стапки...

Сегашното ниво на БДП на Македонија и стапките на раст што ги остваруваме на годишно ниво се мошне загрижувачки и, за жал, ќе бидат...

Русија останува единствена пречка за мирот во Украина

Ерик Мејер, заменик шеф на мисијата на САД во Македонија Помина една година откако потрагата по решение за руско-украинскиот конфликт стана главен геополитички, европски и...

Кина цврсто стои на страната на дијалогот и мирот

Џанг Ѕуо, амбасадор на НР Кина во Македонија Се заокружува една година откако главен геополитички, европски и глобален предизвик претставува барањето решение за руско-украинскиот конфликт....

Зошто некои животни се селат

Ајде да видиме Преселбите се најчесто сезонски патувања на голема далечина. Животните што се селат одат во краишта каде што има доволно храна, вода и...