Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25669)

Сакав на луѓето да им понудам еден мал филмски антидепресив

Кристијан Ристески, режисер По светската премиера на фестивалот „Слемденс“ и македонската премиера на фестивалот „Браќа Манаки“, филмот „Снежана на крајот умира“ на режисерот Кристијан Ристески,...

Протест или чист вандализам

Радикалните напади врз познати уметнички дела низ европските музеи ја отворија дилемата дали воопшто на ваков начин може да се придонесе кон посериозен третман...

Колку сме образовани или со какво образование сме

Постојано се говори какво образование имаме. Постојано се говори какви стручни лица ни се потребни. Постојано се говори какви закони за образование имаме. Постојано...