Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25654)

Не нѐ бива со знамињава

Нормално дека ќе се греши, та ние веќе констатиравме дека не нѐ бива со оваа материја. Ајде да видиме, да размислиме, да заклучиме кое...

Подобро роб одошто гроб

Историјата можеби се повторува како фарса, но може да се рече дека таквата дефиниција не е целосна. Славниот Карл Маркс, творец на Комунистичкиот манифест во...

Во ЕУ до 2030 – „мало сутра“

Иако очекувањата се многу јасни дека европската политичка заедница не треба да го замени проширувањето, туку треба да биде мост што всушност ќе ја...