Ознака: семејство

Продолжува трката на спортовите за влез во олимпиското семејство

Со надеж дека ќе им вшприца на Игрите динамика од дигиталната ера, претседателот на ИОК, Бах, ја отвори вратата за нови спортови што ќе...

EX FORTI DULCEDO, 3

Потомок на добро ситуирано благородничко семејство, тој уште од младоста бил назначуван на моќни општествени позиции, па двапати, во 1564-та и 1571-та бил избран...

Надминете го стравот дека ќе станете како вашите родители

Дали ве прогонува вашето минато? Како се однесувале вашите родители кон вас? Злоупотребата на родителите, особено онаа невидливата, често е табу тема за која е...

МНР подготвува евакуација на осумчлено македонско семејство во Судан

По добиената информација за осумчлено семејство, државјани на Македонија, кое се наоѓа во загрозените подрачја на Судан, Министерството за надворешни работи, преку својата амбасада...

Нема замена за гушкањето и заедничките моменти

Поминувањето квалитетно време со сопственото дете е поважно од која било воннаставна активност. Ништо не може да ги замени искрената насмевка, гушкањето, топлиот збор...

„Хеликобактер пилори“ лесно се пренесува во целото семејство

Кога гастроинтестиналните проблеми ја вклучуваат бактеријата „хеликобактер пилори“ (Helicobacter pylori), членовите на домаќинството на заболениот исто така треба да се тестираат за можна инфекција,...

Семејството е татковина на љубовта

Етика за млади Основата на семејството е љубовта, неговата цел е долго живеење заедно, градење заеднички живот. Во семејството се вложуваат големи надежи, но тоа има...

Никогаш, никаде и никому не сум правел притисок за членови на...

Никогаш, никаде и никому не сум вршел притисок што се однесува по однос и на мој статус и по однос на членови на семејство,...

ССМ: Минималните трошоци за едно семејство во август биле 48.234 денари

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) информира дека последните податоци од синдикалната минимална кошница покажуваат дека во август на едно четиричлено семејство, кое живее...

Семејството се гради со љубов и доверба

Етика за млади Свадбите се едни од најважните и највесели средби на луѓето. На младенците им се посакува среќа, им се упатуваат искрени желби заедничкиот...