Ознака: парно

До јуни бесплатно приклучување на парно греење

До 30 јуни 2019 година „Снабдување со топлина – Балкан енерџи“ нуди повторно можност за бесплатно приклучување. Од компанијата велат дека нивната цел е...

Регулаторната потврди: Се укинува паушалот за парно

Од април исклучените од парно греење повеќе нема да плаќаат фиксен надоместок (паушал), предвидуваат новите предлог-правила за снабдување со топлинска енергија што на вчерашната...

Исклучените од парно од април нема да плаќаат фиксен надоместок

Од април исклучените од парно греење повеќе нема да плаќаат фиксен надоместок, предвидуваат новите предлог-правила за снабдување со топлинска енергија што денеска на седница...

Од први април се укинува паушалот за парно

Претставници од Регулаторната комисија за енергетика рекоа дека конечно од први април проблемот со паушалот за топлинска енергија ќе биде решен во полза на...

Од утре продолжува наставата во основните училишта во Чаир

Општина Чаир соопшти дека од утре едукативно-образовниот процес во О.У. „Исмаил Ќемали“, О.У.„Васил Главинов“ и О.У. „7 Марси“ ќе продолжи во нормални услови. Двата дена...

Потрошувачите на „Скопје Север“ повторно без парно

Потрошувачите на топлификацијата „Скопје Север“ повторно се без парно и мрзнат. Како што нѐ информираа од топланата, испорачателот на гас „Макпетрол пром-гас“ повторно им...

И да сакаат приклучок некои граѓани немаат ниту радијатори, ниту мрежа

Невозможно е прекуноќ Регулаторната комисија (РК) за енергетика да ја намали цената на парното и веднаш сите домаќинства што се греат на дрва или...

Паушалот им го изгоре трпението на исклучените од парно

Правилата за снабдување со топлинска енергија, со кои се уредуваат општите услови и начинот на снабдување како и меѓусебните права, обврски и одговорности на...

Саниран дефектот, студентскиот дом „Стив Наумов“ доби греење

Студентите од студентскиот дом „Стив Наумов“ од денеска имаат греење и топли радијатори, а од пред два дена и топла вода. Државниот студентски центар...

Калориметрите би ни штеделе топлинска енергија, ама кој да ги постави

Официјално почна грејната сезона и скопјани, кои се приклучени кон топлификациската мрежа, вчераутро се разбудија со топли радијатори, а греење ќе имаат до 15...