Ознака: денот

Пораки на лидерите на денот на изборите

Политичките лидери во земјава вчера го остварија своето граѓанско право и гласаа на локалните избори, сите имаа исто очекување, процесот да мине во фер...

Документите секогаш го наоѓаат светлото на денот

Во бугарските архивски депоа постојат стотици документи што никогаш досега не се објавени. Во споменатите историски извори постојано се сретнуваат зборовите: слобода на македонскиот...

Симбол на државноста, опстојувањето и непокорот

Актуелното македонско државно знаме е усвоено во Собранието во октомври 1995 година. Владата во 2010 година, со одлука на седница, донесе одлука за свечено...

Утрински „студен туш“ за почеток на денот

Од Министерството за внатрешни работи информираат дека во случај да се забележи ваков прекршок, полицијата постапува во согласност со членот 124 став 2 од...

Во ОУ „Санде Штерјоски“ во Кичево одбележан денот на училиштето

Најстарото основно училиште во Општина Кичево, ОУ „Санде Штерјоски“, го одбележи патрониот празник или денот на училиштето. Поради пандемијата на коронавирусот, во училиштето немаше...

Разоружени на Денот на востанието

Она што загрижува е безидејноста, немањето јасен став на домашните политички структури во однос на сите актуелни предизвици со кои се соочува државата. Се...

Денот кога засекогаш се промени претседателството на Трамп

Автор: Крис Силица, уредник во „Си-ен-ен“ Без разлика што ќе се случи следната година или во наредните пет години со претседателскиот мандат на Доналд Трамп,...