Ознака: денот

Денот на Европа – симбол на мирот и единството

Деветти мај е слава и на Европска унија Европските нации и држави секоја година на 9 мај го одбележуваат Денот на Европа, како симбол на...

Ретро: Денот на трудот на страниците на „Нова Македонија“

Работниците и нивниот труд отсекогаш имале значајно место на страниците на „Нова Македонија“. Тие биле и се на пиедесталот како фундаментален фактор што...

Кој е најстресниот дел од денот

Брзиот начин на живот е нешто со што луѓето знаат да се справат во помала или во поголема мера, но тоа не значи дека...

Кампања за читателите по повод Денот на вљубените

Под слоганот „Гушни ги саканите со добра книга“, издавачката куќа „Топер“ го објавува својот специјален подарок за читателите по повод Денот на вљубените. Почнува...

Историските факти обликувани низ партиска „празнична“ модла

Како да стана практика домашните политичари да го повредуваат, речиси сквернават, секој голем македонски национален празник и да се обидуваат да го стават во...

Денот Р

Фамозниот ден Д, кога требаше да започне процедурата за уставни измени и внесување на Бугарите во Уставот, дојде и помина, без никакви драматични случувања,...

Постигнатите резултати се одраз на посветеностa и стручностa во справувањето со...

Одбележан Денот на полицијата - 7 Мај Денот на полицијата, 7 Мај, традиционално беше одбележан во кругот на Министерството за внатрешни работи, со положување цвеќе...

Еден дел од денот е особено стресен

Брзиот начин на живот што стана наше секојдневие е доста стресен, а експертите посочуваат еден дел од денот што, според нив, е најстресен. Студијата спроведена...

Божиќ, денот за сплотување

Не случајно овде го спомнувам чинот на помирување и канење на гости на искараните. Има ли поголема симболика ако се примени тоа на ниво...

Денот на науката

Денеска се одбележува Светскиот ден на науката – настан што од 2001 година почна да се одбележува секоја година по иницијатива на УНЕСКО, со...