Ознака: kovid-19

Омикрон регистриран во 110 земји

Најновата мутација на Ковид- 19 - „Омикрон“ досега е откриен во 110 земји, а поради брзината на ширење, може да зададе значителен удар врз...

Кога ќе биде крајот на пандемијата – д-р Харис Бабачиќ со...

Пред неколку месеци изгледаше многу надежно дека пандемијата ќе заврши во 2022 година, меѓутоа сега е сè уште неизвесно дали тоа ќе се случи....

Новите проценки покажуваат дека 25 до 50 отсто од носителите на...

Податоците од Исланд покажуваат дека 50 отсто од позитивните на коронавирус биле без симптоми, а САД проценуваат дека до 25 отсто од носителите на...