Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 26057)

Три народни поговорки и Законот за стратешки инвестиции

Инж. Дениз Мустафаоглу, еден од групата ЕКСПЕРТИ ШТО ЈАВНО се огласија во врска со Законот за стратешки инвестиции ПРВ ДЕЛ Кога дрвото е посадено накриво, тешко...

Фабриката за таленти на Ливерпул – без телефони, без его…

Карактер. Она што ме прави особено горд е што никој во времето на Јирген тука не потфрли поради карактерот. Работите 10 години тука за...

Училишните градини патокази за иднината

Во четвртиот број на списанието „Полжавче“ Неодамна излезе од печат четвртото издание на годишното списание за деца „Полжавче“, кое се објавува во рамките на проектот...

По три стиха за мачката, верверичката и за комарецот

Ви претставуваме хаику поезија од писателот Александар Прокопиев 1 Пет ноќи празен домот остарел за цела една година. 2 Сонив ангел. „Ќе те излечам со смеа“, рече. И кивна. 3 Баба ми, верував тогаш, е бел ангел. 4 Со...

Еднакви вредности за сите

Етика за млади На секој човек додека е дете, родителите му кажуваат како да постапува. И дедовците и бабите ги советуваат внуците кои се добри...

Преку мајчиниот јазик до меѓуетничка интеграција

На 21 февруари секоја година се одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. По тој повод многу училишта и други културни и образовни институции во...

Ајде да нацртаме како ја замислуваме музиката!

Креативна работилница во ОМБУ „Лазо Мицев-Рале“во Кавадарци Деновиве во просториите на ОМБУ „Лазо Мицев-Рале“ во Кавадарци се случи многу необична и несекојдневна работилница. Учениците наместо...

Шестоодделенците од ООУ „Никола Карев“ горди што освен македонскиот, го знаат...

Ученици од Крушево на Денот на мајчиниот јазик беа во Скопје На 21 февруари, Меѓународниот ден на мајчиниот јазик, 11 ученици од шесто одделение во...

Држава под постојан притисок!

Клучното прашање е зошто само Македонија се доведува во ситуации едноставно да мора секоја поважна одлука да ја носи под притисок, постојано врз неа...