Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 26057)

Илјадници бездомни кучиња ни го чуваат Скопје

Толку директори се сменија, толку градоначалници се сменија, а ниту еден не беше доволно доследен да ги реши хроничните проблеми на граѓаните. Ова се...

Клоп: Тоа е убедливо најспецијалниот трофеј што некогаш сум го освоил

Надежите на Клоп за многу трофеи за крај на неговото владеење во Ливерпул се на совршен почеток, а тој го опиша 10-от триумф на...

Цртежот е најискрената и најнескриена форма на изразување за децата

Предучилишната возраст, од четвртата до шестата година, е возраст кога децата своите доживеани емоции, сензации и чувства ги претставуваат (прикажуваат) преку цртеж. Охрабрувањето да...

Пустошот што го оставаат ордите на СДС/ДУИ

Трескањето на Ковачевски на говорница во Бутел, извикувајќи „победа“ едно стопати, не предизвика само смеење туку и загриженост кај дел од јавноста. И дајте...

Обновување на вербата во етичките постулати на американската демократија

Кога би замислиле дека татковците основачи на Соединетите Американски Држави (Хамилтон, Медисон, Џеј, Џеферсон, Френклин, Вашингтон) имаат можност денес да кажат кој ќе биде...