Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25789)

Од бескрајна слобода до бескраен деспотизам

Штом некој политичар или невладин активист ќе се повика на секуларноста на државата и ќе каже дека црквата треба да се држи настрана од...

Нацијата е како мајката

Мојата мајка е грда, бушава, ниска, ама таа ми е мајка. Ако татко ми донесе друга госпоѓа, елегантна или образована, таа може да ми...

ЕУ може повторно да подготви нова стратегија за помош на Авганистанките

Европските држави треба да им се обратат на сојузниците чие партнерство го градеа во изминатите 20 години и заедно да креираат стратегија за заштита...

(Дез)интегративните политики на министерот за надворешни работи

Симптоматично е што во време кога српскиот претседател Вучиќ најавува проширување на иницијативата „Отворен Балкан“, која патем е поддржана и од САД и од...

В година сите трки од Ф1-академијата ќе се возат ...

Серијата целосно за жени овој месец треба да ја почне својата инаугуративна сезона, но само последната од седумте трки ќе се одржи на трката...

Шест милијарди долари нелегално слеани во македонските финансиски текови?!

Масивни клевети и лаги од Центарот за проучување на демократијата од Софија: Центарот за проучување на демократијата од Софија во својата најнова статија за „ширењето...

Палачинките се знак дека Нордистан се врти кон Кина и Русија

Падна покрив врз глава на девојче во тоалет на училиште. Сосема нормално. Во цел свет паѓаат покриви на глави. Особено кај членки на ЕУ...

Зошто Македонија не доби свој „Мило Ѓукановиќ“?

Зошто не се случи „антибирократска револуција“ и во Македонија? В недела Црногорците одлучуваат дали ќе продолжи политичката кариера на Мило Ѓукановиќ, последниот лидер на...