Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25720)

Се обидувам да ја изразам универзалноста на миграциското искуство

Творештвото на Невена Алексовски произлегува од нејзиното истражување на семејните преселби, на припадноста и на односот кон земјата. Изложбата, како и книгата,се всушност комуникација...

ЕУ да ја осуди бугарската агресија кон Македонија

Во историски момент, кога негирањето на посебноста на идентитетот и историјата на една нација служи како оправдување за брутална војна на агресија и културно...

Зимски приказни од нашиот сокак

За вистински да се доживее магијата на некоја зимска приказна, нема подобар амбиент од планината. Но, за жал, и оваа зима некои од некогаш...

Децата сè потешко прозборуваат: Како да ги стимулираме и кога да...

Едно е сигурно, а тоа е дека бројот на деца што доцнат со проговорување, односно доцнат во развојот, од ден на ден станува сѐ...

Како социјалните медиуми да се спасат самите од себе

Дали сопствениците на социјалните медиуми треба да бидат одговорни за содржината објавена на нивните портали или треба да имаат корист од привилегијата на неутралност...