Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25655)

Што (о)стана од: македонската? револуционерна? борба?

Гледано од денешна перспектива, што остана од МРО? Сѐ што е на М е фактички забрането, иако победи се слават во судските сали, каде...

Може ли овој пат без „рамковен договор“, па макар и...

Што сакаше да каже шефот на македонската дипломатија, Бујар Османи, со изјавата дека „ни треба нов ‘рамковен договор’ за ЕУ, со кој партиите ќе...

Украинците што лажат дека се Руси, всушност, се Бугари

Од кај е гостинов? Од Франција? Од Канада. Па, француски зборува... Рекоа од Канада. Извади го канадското знаме! Како изгледа канадското знаме? Од кај да... имаше некакво...

Кодови на имиња на држави

Меѓународната организација за стандардизација (ISO) го издава стандардот ISO 3166 – Кодови за имиња на државите, за да се употреби во која било апликација...