Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25548)

Своевиден лирски посветеник

РЕЦЕНЗИЈА Зоран Јакимоски, „Сон, јаве или привид“, изд. ПНВ публикации, Скопје, 2022) (Со години поетот Зоран Јакимоски ги објавува своите лирски соништа, исполнувајќи со нив неколку...

Поглед свртен навнатре (3)

Антиупатства за лична употреба И како сликар, Дурацовски има потреба да го разложи сетилниот минлив впечаток за повторно да го сложи (како пандан на „разредено...

Скопскиот градски парк – слика на нашата држава

Наместо да го чуваме, ние слепо ги игнорираме сторителите, молкум враќајќи се чекор наназад и оставајќи им простор на несовесните да го уништуваат она...

Националисти, шовинисти, патриоти и космополити

Пред околу два месеца пишував за разликата меѓу државотворните проекти на Македонците и на Албанците, вистини и заблуди за државотворниот проект Република Македонија. Слоганот...