Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25548)

Црешите имаат богат нутритивен, но и антиоксидативен состав

Сезоната на црешите е во полн ек! Оваа суперхрана содржи низа соединенија со позитивно дејство за нашето здравје. Освен што се богати со антиоксиданти,...

Слободата и во 21 век е мртво слово на хартија

Групата „Мизар“ одржа концерти во Љубљана, Загреб и во Риека Од мини-турнејата, Горазд Чаповски го издвои концертот што се одржа во Загреб, во состав на...

Апостолот Јаков Праведниот – братот на Исус Христос

„Овој Јаков, кого старите луѓе го нарекувале Праведен поради неговата извонредна доблест, бил првиот, како што ни кажува записот, што бил избран на епископскиот...

Кратки вести

Министерството за надворешни работи на Кина повтори дека тајванското прашање е суштински различно од прашањето за Украина, дека Тајван е неотуѓив дел од кинеската...

Тројно зголемени илегалните преминувања во ЕУ

Агенцијата на ЕУ за заштита на границите и крајбрежјето (Фронтекс) објави дека во периодот од јануари до мај оваа година, на Западен Балкан, според...

Во прв план државните интереси, па потоа заедничките

ЕУ Сѐ ПОВЕЌЕ СЕ СООЧУВА СО НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ЧЛЕНКИТЕ, КОИ СЕ РАЗЛИКУВААТ ОД ОНИЕ НА УНИЈАТА Државите-членки на ЕУ сѐ повеќе ги ставаат во...

Панорама

Турција речиси ја заврши изградбата на ѕидот на границата со Иран, се наведува во извештајот претставен на парламентарната поткомисија за миграција, јави весникот „Милиет“....

Европскиот парламент со препораки до Белград

Србија Надворешнополитичкиот одбор на Европскиот парламент усвои најголем дел од амандманите на текстот на резолуцијата за Србија, во кои се бара поблиска усогласеност со надворешната...

Бугарите повторно создаваат лоша клима, овој пат преку црквата

„Ќе дојде време и погоден момент кога ќе се изразат несогласувања околу името или територијалната локација на новата автокефална црква“, вели неврокопскиот владика Наспроти повеќето...

Балканот сѐ поинтересен за руските и за украинските претприемачи

Со новиот мигрантски бран од Источна Европа, кон регионов се селат и бизниси Од земјите во регионот, Црна Гора засега се покажува како најатрактивна бизнис-дестинација...