Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25517)

Денеска во Будимпешта почнува 105-то Џиро д’Италија

Во следните три недели, велосипедистите во 21 етапа треба да извозат 3.410 км на делницата што е мешавина од рамни, ридски и планински етапи ВЕЛОСИПЕДИЗАМ Со...

Десетта реприза, а Реал Мадрид и Ливерпул третпат меѓу себе ќе...

Натпреварот треба да се одигра на 28 мај во Париз. Дуелот за европската титула помеѓу Ливерпул и Реал Мадрид (играа меѓу себе и во...

Не се гои прасе пред Божиќ

Кога се зборува за енергетиката, мора да се напомене дека тоа е стожерот на една држава и секогаш треба да се има јасно дефинирана...

Тито, Тито, кај е сега Тито!

На 5 мај, пред 42 години, колегиумот на „Нова Македонија“ ме одреди и ми даде налог да заминам за Белград да известувам по објавената...

Марш на неспособните: зошто македонските политичари се толку бескорисни?

Со секој изминат ден станува сè поочигледно дека Македонија не е само држава во криза, како што е перципирана дома и во светот, туку...