Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25473)

Пропуштените европски шанси во Македонија

Каде ги пропушти Европа своите шанси во постјугословенскиот и во постсоветскиот простор? Додека низ Европа повторно се гасат светилките, како во август 1914 година,...

Како се уништува македонскиот образовен кадар

Сакајќи да ви елаборирам еден случај што во последно време ми остави силен и голем впечаток на неправда, злоупотреба, самоволие и игнорирање на законот,...

Америка нема вечни пријатели или непријатели, има само интереси

Само Вашингтон може да ѝ стави крај на војната во Украина. Владимир Путин не сака да преговара со Зеленски, туку со американскиот претседател Џо...

Македонија – заложник на православието

Јас сум во поодминати години и откога знам за себе, постои проблем со т.н. црковно прашање, односно непризнавањето на Македонската православна црква. И на...