Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25451)

Како го запознав Џиџи?

Од творештвото за деца на писателката Сузана Мицева Некои пријателства не знаеме како почнале. Откако знаеме за себе, нашите другарчиња се тука. Небаре цвеќенца во...

Стихови за татковината од Саво Костадиновски (5)

Во неколку продолженија ќе објавиме стихови од писателот Саво Костадиновски, кој ги напишал за својата татковина Македонија. Тој ги опеал планините, реките, езерата, градовите...

Чија лага не ја мери вага

Во „Колибри“ објавуваме делови од книгата „Од дневникот на Васко Пикаско и Зорка Сештозборка“ на познатиот македонски писател за деца Киро Донев. И ова...

Средношколците од Кавадарци говореа стихови во чест на Св. Трифун

Учениците од гимназијата „Добри Даскалов“ и средното општинско земјоделско шумарско училиште „Ѓорче Петров“ од Кавадарци годинава беа дел од традиционалната манифестација „Во чест на...

Голготата на родителите на деца со посебни потреби

Кај нас нема развиена свест за лицата со посебни потреби, во лектирите нема ниедна книга што едукативно би влијаела на децата да ги прифаќаат...

Посакувам да ја претставувам Македонија на „Детскиот евросонг“!

На фестивалот „Голден старс реин“ во градот Владимир, Русија, Тамара го освои највисокото признание - гран при. На овој успех му претходеа први места на...

Полуавтоматски токмак: ти го креваш, тој сам паѓа

Поважно од дигитализацијата е прашањето - што дигитализираш. Лош учебник, и да го дигитализираш, останува - лош учебник. Како што добар учебник останува добар...

Ѓорѓи од Лихнидос, Драган од Охрид, Јована крај Вардар

Во Конгресот на САД е поведена резолуција за прогласување на септември 2022 за „Месец на македонското американско наследство“ и за славење на македонскиот јазик,...