Ознака: „Чифте-амам“

Скулптурите на Луан Мулиќи во „Чифте-амам“

Изложба на скулптури на Луан Мулиќи, професор и член на Косовската академија на науките и уметностите, е отворена во објектот „Чифте-амам“. - Еротската уметност е...

Изложба на Висар Мулиќи во „Чифте-амам“

Изложба со наслов „Вон боите“, на претставникот на косовската уметничка сцена Висар Мулиќи, ќе биде отворена вечерва, во 19 часот, во Националната галерија, во...

Јубилеjна изложба на Димче Коцо во „Чифте-амам“

„Димче Коцо (1910-2020), јубилеј по повод 110 години од раѓањето“ е насловот на изложбата, која во организација на Националната галерија на Македонија ќе биде...

Откажано отворањето на две изложби во Чифте амам

Националната галерија информира дека со оглед на случувањата поврзани со потенцијалното ширење на коронавирусот и мерките на претпазливост кои ги препорача Министерството за здравство,...

Изложба „Јас и ти, едно сме“ во „Чифте-амам“

Изложбата насловена „Јас и ти, едно сме“, која е дел од познатиот ликовно- едукативен проект „Уметност за сите“ на Националната галерија на Македонија, ќе...

„Четири перформанси, една идеја“ изложба на Мифтар Мемети

Во галеријата „Чифте-амам“ на 26 август, во 20 часот, ќе биде отворена изложбата на уметникот Мифтар Мемети, под наслов „Четири перформанси, една идеја“. Овој...

И летово се санира „Чифте-амам“

Продолжува проектот за реставрација и санација на објектот започнат лани, во јуни, со средства од Амбасадорскиот фонд на Амбасадата на САД Со средства од Амбасадорскиот...

Најновиот проект на Искра Димитрова во „Чифте-амам“

Изложба на уметницата Искра Димитрова ќе биде отворена вечерва во 20.30 часот, во „Чифте-амам“. Изложбата со наслов „@Траги“ претставува портрет на нашата средина преку...

Изложба на Мемети во „Чифте-амам“

Во чест на 550 години од раѓањето на Скендер-бег, во националната галерија „Чифте-амам“ е отворена изложбата на Мифтар Мемети. Неговиот најнов проект опфаќа 4...

Фотографии на Африм Спахиу во „Чифте-амам“

Изложба на фотографии од Африм Спахиу ќе биде отворена вечерва, во 19.30 часот, во националната галерија „Чифте-амам“ во Стара чаршија. Спахиу е исклучително значаен...