Ознака: „Чифте-амам“

Изложбата „Тркало на времето“ на Марко Бањоли во „Чифте-амам“

Во Националната галерија на Македонија, „Чифте-амам“, е отворена мултимедијалната изложбата „Тркало на времето“ на истакнатиот италијански уметник Марко Бањоли. Со оваа изложба „Остен биеналето“...

Медалните скулптури на Надја Розева во „Чифте-амам“

Изложба на уметнички медали и други дела на Надја Розева ќе биде отворена денеска, во 19.30 часот, во „Чифте-амам“. Медалните скулптури се создадени помеѓу...

Омаж на периодот на руската авангарда и уметничка револуција

Изложба на Томе Аџиевски во „Чифте-амам“ Голема изложба на авторот Томе Аџиевски, насловена „Уанс апон а тајм ин д ист“, се отвора вечерва, во 19.30...

Самостојна изложба на Димитрие Дурацовски во „Чифте-амам“

Самостојна изложба со наслов „Ветар параклет“ на Димитрие Дурацовски ќе биде отворена на 1 септември во „Чифте-амам“. Куратор на изложбата е Горанчо Ѓоргиевски, кустос...

Видеоинсталацијата „Вкрстени избори“ на Тања Балаќ во „Чифте-амам“

Самостојно претставување на уметницата Тања Балаќ ќе се одржи вечерва, во 20 часот, во објектот на „Чифте-амам“, во организација на Националната галерија на Македонија....

Поуките на париската школа во македонската модерна уметност сѐ уште се...

Изложба во „Чифте-амам“ Националната галерија во соработка со Францускиот институт во Скопје, во рамките на одбележување на Меѓународниот ден на франкофонијата, го најавува второто продолжение...

Изложбата „Креативен код“ во „Чифте-амам“

По повод Меѓународниот ден на лицата со попреченост, во организација на Националната галерија на Македонија, денеска, во 14 часот, во објектот „Чифте-амам“ ќе биде...

„Доаѓаме со поклон“ изложба на уметницата Шејла Камериќ

Средба со познатата уметница Шејла Камериќ е закажана за денеска, со почеток во 12 часот, во „Чифте-амам“, по повод нејзината изложба во Скопје. Средбата...

„Дама со девет камења“ в петок во „Чифте-амам“

Во „Чифте-амам“ е изложена „Дама со девет камења“ на Иванчо Талевски. „Дама со девет камења“ е мултимедијален изложбен проект на ликовниот уметник Иванчо Талевски, кој...

„Пресек: Дама со девет камења“ во „Чифте-амам“

Национална галерија на Македонија, во објектот „Чифте-амам“, на 8 јули (петок), ќе ја отвори изложбата на Иванчо Талевски, со наслов „Пресек: Дама со девет...