Ознака: тито

Пинки го виде Тито

Тие две-три куртоазни реченици беа сосема доволни да се направи фама дека којзнае колку бил срдечен приемот и којзнае какво внимание ни посветил кралот. Како...

„Братство и единство – Тито“ положи цвеќе и обележа 131 година...

Здружението „Братство и единство - Тито“ денес положи свежо цвеќе и обележа 131 година од раѓањето на Јосип Броз Тито. -Тито има големи заслуги за...

Неуспешното бегство од долгата сенка на Тито

Може да ги забранувате бугарските клубови, истовремено преговарајќи за историјата и менувајќи ја во учебниците, може да се правите мутави дека со Грците ги...

Со четирите милиони долари од вилата на Тито ќе се купи...

Македонија доби четири милиони долари од продажбата на заедничкиот имот на поранешна Југославија во Њујорк, а ќе се искористат за потребите на МНР за...

Вилата на Тито во Њујорк има масонско минато

Занимлива историја на југословенската резиденција лоцирана на Петтата авенија 854 на Менхетн, во Њујорк Една од најстарите њујоршки вили, поранешна резиденција на југословенската мисија во...

Тито, Тито, кај е сега Тито!

На 5 мај, пред 42 години, колегиумот на „Нова Македонија“ ме одреди и ми даде налог да заминам за Белград да известувам по објавената...

Ако Путин е Сталин, тогаш Бајден е Тито, а Зеленски, Јованка...

Во меѓувреме либералниот свет ги конзервира европските вредности. Што е оксиморон. Во иста конзерва ги конзервира нацизмот, комунизмот и фашизмот. Конзервата треба да се...

Тито, ние и социјализмот

Каде оди сегашноста кога станува минато, а каде е тогаш минатото? Тоа се главните извори на егзистенцијалните, филозофските, па и на поетските проблеми, размислувања,...

Украден часовник на Тито пронајден на аукција

Српската министерка за култура и информирање Маја Гојковиќ вчера откри дека се пронајдени украдени уметнички дела, како кама и златен часовник на Патек Филип,...

Еден ден во вилата на Тито во Сплит чини 4.000...

Вилата на Тито е една од најатрактивните локации во Далмација за свадби, а саботите до почетокот на пандемијата на коронавирусот биле резервирани две години...