Ознака: стратегија

Преструктурирање на аграрот и земјоделска стратегија што ќе одговори...

Со цел унапредување во земјоделско-прехранбениот сектор, потребно е преструктурирање за, меѓу другото, тој да може да се справи со конкуренцијата од европскиот пазар кон...

Силосите празни поради климатските промени и немањето стратегија за зачувување на...

Производството на пченица во криза Статистичките податоци покажуваат дека во 2000 година се произвеле 300.000 тони, а во 2022 година - 224.632 тони. Најголемиот подем...

Сакаме ли воопшто да ги задржиме младите во Македонија

Зошто итно ни е потребна образовна и демографска стратегија Дека младите сѐ повеќе се одлучуваат да заминат на студии надвор од Македонија покажува последното истражување...

Иницијатива за нова стратегија за евроинтеграциите

Поранешниот претседател и премиер Бранко Црвенковски вчера на трибината „Северна Македонија помеѓу Отворен Балкан и Берлинскиот процес – можно ли е побрзо членство во...

„Очекуваме интензивна соработка со државните институции одговорни за спроведување на стратегијата...

РАЗГОВОР СО НАЦИОНАЛНИОТ СЕКРЕТАР НА ЕВРОПСКИОТ ИНСТИТУТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОГИЈА, АЛЕКСАНДАР СТАМБОЛИЕВ Општествата и економиите отсекогаш биле водени од вештините и способностите на луѓето...

Стратегија

Условите мора постојано да се подобруваат за да се добие една добро подмачкана спортска машина. Каков што е, на пример, концептот на македонскиот ракомет...

Држава без стратегија за сопствената иднина – нема иднина

НАМЕСТО ЕНИГМАТСКИ ЛИДЕРСКИ СРЕДБИ, ПОТРЕБНИ СЕ ДОЛГОРОЧНА СТРАТЕГИЈА И ВИЗИЈА ЗА ИДНИНАТА НА ДРЖАВАТА Последното искуство покажа дека македонското општество не смее да се потпира...

Софија да слуша поинаква „музика“ од Македонија

Се чини дека беа потребни неколку години за нашите носители на преговорите со соседот и воопшто со европските институции, поединци и авторитети да заклучат...

Втора фаза од Националната стратегија за млади 2023-2027

Агенцијата за млади и спорт со поддршка на партнерите Мисијата на ОБСЕ во Скопје, Фондот за население на Обединетите нации (УНФПА) и Програмата за развој...

Во колективните мензи ќе се служат здрави оброци: Германската Влада со...

Германската Влада одобри нацрт-стратегија што треба да придонесе за подобрување на исхраната во фабричките и училишните мензи, беше објавено по состанокот на Кабинетот. -Сакам да...