Ознака: Резиденција

Писателката и сценаристка Дора Шустиќ на резиденција во Скопје

Во рамките на резиденцијалната програма на издавачката куќа „Готен“, поддржана од европската мрежа за превод и книги „Традуки“, на книжевна резиденција во Скопје во...

Преведувачката Милена Илиќ на преведувачка резиденција во Скопје

Во рамките на резиденцијалната програма на издавачката куќа „Готен“, поддржана од европската мрежа за превод и книги „Традуки“, на преведувачка резиденција во Скопје во...

Писателката Радмила Петровиќ на книжевна резиденција во Скопје

Српската писателка Радмила Петровиќ престојува на книжевна резиденција во Скопје, што се реализира во рамки на проектот „Читајќи го Балканот“, кој е поддржан од...

Пукање пред резиденцијата на Трамп на Флорида

Женско лице се обидело со автомобил да се пробие низ контролниот пункт надвор од резиденцијата на американбскиот претседател Доналд Трамп на Флорида. Полицијата и тајната...

И уметници од Јужна Америка на уметничка резиденција во Скопје

Во организација на здружението „Македонида“ првпат во Скопје, до 31 август, ќе се реализира веќе започнатата уметничка резиденција со наслов „Јужна Америка - Северна...

Резиденцијата ни на небо ни на земја

Претседател се избира на најдиректен можен начин и затоа, иако Македонија е парламентарна демократија, тој има легитимитет поголем и од претседателот на парламентот и...