Ознака: настинка

Како лекарите се штитат од настинка

Медицински совет Започна сезоната на настинки, грипови и вируси. Луѓето остануваат повеќе во затворени простории, што им овозможува на респираторните болести полесно да се шират....

Настинка во бременост

Во периодот на бременоста кај жената доаѓа до намалување на одбрамбените механизми на телото поради хранење на плодот и на тој начин имунолошкиот систем...

Алергиски ринитис – современ пристап во третманот

Алергискиот ринитис е најчеста форма на хроничен ринитис, кој зафаќа 10-20 отсто од населението и чија инциденца е со постојана тенденција на раст Автор: Д-р...

Како да разликуваме омикрон од настинка

Иако омикрон варијантата на коронавирус дава многу симптоми слични на обичната настинка, можно е да се направи разлика и соодветно да се постапи. Покрај тоа...

Антипиретиците не треба безрезервно да се користат!

Еден од првите симптоми речиси при секоја инфекција, независно дали е од вирусно (настинка, грип) или бактериско потекло, е секако покачена температура. Покачената температура...

Исчистете го домот по настинка или грип

Полека поминува сезоната на гриповите и настинките, но тоа не значи дека борбата завршила. Иако најтешкиот дел поминал, потребно е да се осигурите дека...

Превентивата е најважна за заштита на милениците во зима

Се препорачува сопствениците да ги облекуваат своите миленици во зимски јакни и капутчиња за да се заштитат од студот Настинката кај кучињата најчесто се открива...

Британските научници на трага на лек за обична настинка

Британските научници веруваат дека нашле начин што би можеле да го применат во борбата против обичната настинка, при што не би се фокусирале на...