Ознака: Кутлеш

Шеснаесетзрачното сонце е дел од македонскиот вековен идентитет

Вчера во Охрид беше одложено судењето за нарушување на јавниот ред и мир поради истакнување на знамето со сонцето од Кутлеш Вчера повторно беше одложено...

Двојни стандарди за (не)почитувањето на законите во Македонија

Иако судскиот процес за истакнувањето на знамето со сонцето од Кутлеш сѐ уште не е формално започнат, многу нешта имплицираат на недоследности и нееднакви...

Со македонското сонце од Кутлеш се нарушува јавниот ред и мир?!

Во текот на јуни во Охридскиот суд ќе започне судење на адвокатот Тони Менкиновски чие знаме со сонце од Кутлеш беше поставено на 27...

Што правиме со Александар и сонцето од Вергина?

Сега кога се стивнати страстите, кога помина изнасилената кампања и се смени името на Република Македонија, се покажува колку некои одредби од спогодбата се...