Ознака: европскиот

Азески именуван за придружен член на Европскиот економски и социјален...

Претседателот на Стопанската комора Бранко Азески е именуван за придружен член на Европскиот економски и социјален комитет (ЕЕСК) за 2024 година, во рамките на...

Европскиот консензус за идентитетска ликвидација на Македонците

Европа треба да му се извинува три илјади години на светот за злосторствата што му ги направила Џани Инфантино, актуелен претседател на ФИФА Тамам ја...

Европскиот парламент ја поддржа реформата на „пазарот на јаглерод“ во...

Во вторникот, Европскиот парламент потврди неколку клучни закони за постигнување на климатските цели до 2030 година, кои го реформираат тргувањето со емисиите на стакленички...

Европа ќе се бори против миграцијата со трговски казни

Брисел сака да ги искористи сите алатки што му стојат на располагање - вклучувајќи ги и трговската политика и пристапот до визи - за...

Жалбата на апликантите не е прифатена, прво да се искористат сите...

ОБЈАВЕНА ОДЛУКАТА НА ЕВРОПСКИОТ СУД ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ВО СТРАЗБУР ВО ВРСКА СО ПРЕДМЕТИ НА ПОРАНЕШНОТО СЈО Европскиот суд за човекови права во Стразбур соопшти...

Европскиот парламент остана без повеќе членови, апсења во низа

Во Белгија интензивно продолжува истрагата за корупциската мегаафера во чие средиште беше грчка европратеничка Корупцискиот скандал што го потресе Европскиот парламент и натаму стои високо...

Европскиот патриотизам – нихилистичка визија на политичката македонска инфериорност

Повикувањето на некаков наднационален патриотизам вообичаено се случува кога не си ја сакаш сопствената држава. И кога немаш поим дека само два отсто од...

Како да се врати угледот на Европскиот парламент

Што се случува кога слаб антикорупциски систем ќе наиде на силна желба да корумпира? Одговорот беше очигледен откако општата форма на скандалот со Европскиот...

Секоја забелешка на бизнис-заедницата да биде уважена

Колку побрзо се приспособиме на укажувањата што ќе бидат забележани во скрининг-процесот на македонското законодавство во областа на економијата, толку побрзо земјата ќе се...

Европскиот парламент дозволи во европските институции да се развие култура на...

И на ЕУ ѝ треба независен етички орган, опремен со доволно ресурси и капацитети за истрага и за санкционирање на корупцијата Неколку невладини организации, претставници...