Ознака: децении

Британија со децении нема да ѝ се приклучи повторно на...

Разумен пристап за Обединетото Кралство е да бара поблиски и покооперативни односи со Брисел Во два наврата во изминатиот месец континенталните Европејци ме прашаа дали Обединетото...

Да не му ги одбројуваме деновите, да трае уште најмалку три...

Поучени од искуството од електроенергетската криза, добро е што во РЕК „Битола“ не се брза со предлозите за донесување некакви одлуки за затворање на...

Четири децении од премиерата на „Е.Т.“

Ова лето љубителите на СФ-филмовите ќе ја прослават 40-годишнината од омилениот класик „Вонземјанинот Е.Т.“, а една од ѕвездите на филмот, Дру Баримор (46), планира...

Три децении од нашата сакана Македонија, со сите доблести и мани

Два различни агли на парадата за независноста Македонија одбележа 30 години од прогласувањето на независноста со централна прослава што се одржа во средата вечер, пред...

Мистеријата за преминот Дјатлов и по шест децении актуелна

Научниците направија нова студија на една од најголемите мистерии од поновата руска историја на таканаречената Планина на Мртвите Еден неславен настан, наречен мистеријата за преминот...

Празни евергрин -ветувања стари со децении

Според аналитичарите, единствениот начин да се анулира оваа некреативна и бесмислена состојба, која е евидентна во кампањите, е да постои правна и политичка одговорност...