Ознака: биде

Да се разбере значи да се биде слободен!

Како држава и општество сѐ повеќе личиме на апсурдните ликови од пиесата „Крај на играта“ од нобеловецот Семјуел Бекет. Некој може да го доведе...

Премиера на „Не е лошо да се биде човек“

Легендарниот Душан Ковачевиќ, режисерот на класиците „Балкански шпион“, „Професионалец“, „Маратонците го трчаат последниот круг“, „Урнебесна трагедија“, се враќа на филмската сцена по цели 18...

Утре ќе биде подобро

Во „Колибри“, во десет продолженија, ќе можете да ја прочитате серијата раскази насловени „Од детството на Блаже Конески“ на писателот и публицист Мишо Китаноски,...

Македонија била и ќе биде на Македонците

Народ што го истрпи петвековното ропство; којшто се ослободи од фенерскиот духовен гнет; којшто ја разруши Турската Империја со своите епски подвизи и борби,...

Стресот може да биде заразен

Луѓето имаат софистицирана способност да ги „соберат“ и да ги препознаат сигналите на стресот кај другите. За среќа, стресот не е секогаш лош. Вашиот шеф...