Легендарниот Душан Ковачевиќ, режисерот на класиците „Балкански шпион“, „Професионалец“, „Маратонците го трчаат последниот круг“, „Урнебесна трагедија“, се враќа на филмската сцена по цели 18 години, со комедија што го поставува вечното прашање дали крајот на животот е крај на престојот на овој свет или постои можност да се продолжи животот во друг облик.
Приказната го следи професорот по пијано Милан пет години откако неговиот кум, некогашната поп-ѕвезда Бели, исчезнува под неразјаснети околности. Милан одлучува да ја реши мистеријата и конечно да дознае што се случило. Не наоѓајќи поддршка од семејството и околината, Милан развива пријателски однос со куче скитник. Актерската екипа ја сочинуваат: Бранка Катиќ, Христина Поповиќ, Ненад Јездиќ, Срџан Жика Тодоровиќ, Андрија Милошевиќ и многу други. Автор на музиката е Бајага.
Филмот ќе игра во нашите кина од идната недела, а премиерата е на 24 февруари во „Синеплекс“.