Ознака: бајки

Македонското народно творештво поблиску до најмладите

Нови бајки од Македонија по повод 10-от роденден на „Иво Лауренчиќ“ Со промоција на четири нови современи бајки од млади автори и илустратори, движењето за...

„Детелинки-белинки: современи бајки со четири листенца“

Нови книги Новата книга за деца „Детелинки-белинки: современи бајки со четири листенца“, која е во издание на „Либи“, дел од „Арс ламина – публикации“, беше...

Испраќајте авторски бајки за Скопје до издавачката куќа „Феникс“

Издавачката куќа „Феникс“ од Скопје распишува нов и оригинален конкурс за современи авторски бајки посветени на градот Скопје. Ликовите, настаните, атмосферата, визиите и локалитетите треба...

Објавена Антологија на современи бајки

Издавачката куќа „Феникс“ ја подготви Антологијата на современи авторски бајки од домашни и од странски автори, а изборот го направи Христо Петрески. Во антологијата се...

Конкурс за современи бајки од Македонија

„Современи бајки од Македонија“ е новиот проект на движењето за поддршка на креативноста „Иво Лауренчиќ - Браво сине!“ и на издавачката куќа „Арс ламина“....

Телч – ренесансен град како од бајките

Држава: Чешка Област: Јужна Моравија Жители: 5.000 Телч е убаво мало гратче во Јужна Чешка, во областа Јужна Моравија, кое изгледа како да е од некоја бајка....