Ознака: асимилација

Очи широко затворени пред бугарската асимилација

Според информациите што неодамна ги изнесе бугарскиот министер за правда, во текот на годинава 2.990 граѓани на Македонија поднеле барање за бугарски пасош. Речиси...

Бугарија со закани, притисоци и поткуп се обидува да ја асимилира...

Истражувачка сторија на „Топ ченл“ Истражувачката програма „Инсајд стори“ (Inside Story) на албанската телевизија „Топ ченл“ емитуваше сторија за тоа како Бугарија ѝ се заканувала...

Нова провокација и обид за асимилација: Бугарска фондација нуди по 300...

Бугарската фондација „Македонија“ поврзана со контроверзниот Виктор Стојанов објави повик на Фејсбук во кој бара македонските граѓани да го променат презимето на „ов“ или...

Празните зборови нема да ја спречат бугарската асимилација

Македонија полека го завршува претседавањето со ОБСЕ и освен што ќе бидат потрошени високи суми граѓански пари за завршната конференција на оваа организација во...

МД „Илинден“-Тирана бара од властите на Албанија да го прогласат бугарскиот...

Македонското друштво “Илинден“-Тирана бара од властите на Република Албанија да го прогласат бугарскиот државјанин Виктор Стојанов за персона нон грата. - Во време на актуелен...

Асимилација на дело!

Асимилаторниот удар се прави врз малцинствата за да се прикаже дека во соседните држави на Македонија има само „бугарско малцинство“, со аналогија дека и...

Од депопулација до асимилација

СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПОПУЛАЦИЈАТА КАКО ПОВОД Кои се мерките и решенијата што домашните институции и државата можат да ги понудат за да се спречи тој...

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците во Мала...

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса зa европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски, предупредува на нов бугарски поход за асимилација на Македонците...

Трето полувреме на обидите за асимилација

На долгиот пат кон ЕУ и мноштвото бугарски сопки и пречки што нѐ очекуваат на него, нема да биде чудно ако во скоро време...

Не постои опасност за асимилација и бугаризација, тврди премиерот Ковачевски, Владата...

Не постои никаква опасност за асимилација и бугаризација, македонскиот народ никогаш не бил асимилиран и сите кои живееме тука знаеме кои сме и кои...