Ознака: „Харвард“

Најтоксичните фрази што ја убиваат секоја врска

Истражување на „Харвард“ Според истражувањето на „Харвард“, постојат неколку токсични фрази што ја уништуваат врската. Кога едниот или двајцата партнери ќе почнат да прибегнуваат кон...

Добрите односи со блиските луѓе нѐ прават најсреќни

Студија на „Харвард“ Студијата е започната во далечната 1938 година и продолжува до денес, а првите испитаници биле студенти од „Харвард“ и сиромашни деца од...