Ознака: EMA

„Фајзер“ ja пријави вакцината за одобрување во Европа

Фармацевтскиот гигант „Фајзер“ штотуку ја пријави вакцината што ја произведе во соработка со германската биотехнолошка компанија „Бајонтек“ за условно одобрување oд Европската медицинска агенција, објави германската...