Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25898)

Распродажба на историјата е распродажба на државата

Каде се надлежните државни институции? „Од авион“ се гледа низата различни облици на кршење на позитивноправните акти во државава! Имаме ли функционална држава и...

Шпанија европски првак

КОШАРКА - ЕП ЗА КАДЕТИ ВО СКОПЈЕ Кошаркарската репрезентација на Шпанија го освои златниот медал на Европското првенство (ЕП) за кадети (до 16 год.), дивизија...

Државното раководство не ги знае карактерот и државното уредување на Македонија?!

Многу често се случува домашни политичари од највисок калибар (претседател на држава, премиер, министри) да прават фрапантни грешки во низа, што укажува дека станува...

Здравковски, Стоилков, Зацески и Стоименовски ќе ја претстават Македонија...

На годинашното педесет и прво издание на еден од најстарите фестивали за млади пејачи во регионов „Студентско лето“ во Маглај, Босна и Херцеговина, Македонија...

Колибри

Времеплов – Вие ни пишувате Што ли е она што во безгрижен детски лет летка од цвет на цвет, како дете мало, силно, енергично, но сепак милно. Онаа мала птица што...

Во Скопје одбележан Меѓународниот ден на младите

По повод Меѓународниот ден на младите, на 11 август во Скопје, во градскиот парк – Школка, беше организираа интересен настан, со учество на голем...

Најважната поука на Свети Климент е: „Тргај се од злото и...

Етика за млади Најзначајната етичка личност во нашата историја е Свети Климент Охридски, кој живеел пред единаесет столетија. Тој голем проповедник и наставник, писател и...

Како се прават грамофонските плочи?

Ајде да видиме Првиот чекор во правењето грамофонска плоча е да се направи празна плоча, а тоа се изведува со леење на пластичната смеса на...

Детски изуми што го сменија светот

Секогаш кога уживате во сладолед на стапче или кога ставате грејачи за уши кога надвор е студено, за овие изуми можете да ѝ се...