Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25837)

Норгај и Хилари – вистински пионери и истражувачи

На 29 мај беше одбележан јубилејот, 70 години од првото искачување на највисокиот врв на планетата, Монт Еверест (8.848,86 м), остварено на 29 мај...

Пекинг во мисија на светски миротворец

Турнејата на претставникот на кинеската влада за евроазиски прашања Ли Хуи низ Европа, во која тој се сретна со низа релевантни политичари од висок...

Учиме или ќе ги повторуваме грешките?

Слушајќи ги овдешните политичари, кои од една страна отворено кажуваат дека ЕУ нè изиграла, а од друга страна повторно повикуваат да се направат уставните...

Екосистем на глупоста

Интелигентните слободномислечки луѓе во Македонија се демографски пазар. Тие се надвор од општествените норми. Размислуваат надвор од наметнатата рамка и ги гледаат светот и...