Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25758)

Холивудската ѕвезда Шерон Стоун ја има наједноставната нега

Нега и убавина Холивудската дива чиј изглед плени со децении, шеесет и петгодишната Шерон Стоун, и покрај нејзиниот раскошен изглед, истакнува дека не сака да...

УНЕСКО повикува на построга контрола на социјалните мрежи

Одри Азуле, генерална директорка на УНЕСКО, повика на глобален дијалог за да се најде начин да се регулираат активностите на компаниите, сопствениците на социјалните...

Популарната мексиканска текила во канџите на климатските промени

Националниот ден на коктелот „маргарита“ во САД се одбележи во сенка на предупредувањата на научниците дека климатските промени му се закануваат на главниот опрашувач...

Алпинистичкиот локалитет Демир Капија узурпиран и оштетен

Веќе две години просторот во подножјето на карпата е узурпиран од страна на непознати лица што изградија трло за кози, кои се пуштени слободно...

Новиот роман на Маџунков е редок пример на раскошна епска...

Неодамна од печат излезе новиот роман „Времето пред приказната“ од неповторливиот книжевен мајстор Митко Маџунков. Романот е во издание на издавачкиот центар „Три“ и...

Овации за Биљана Драгиќевиќ Пројковска во Софија

На 22 февруари, една од нашите најдобри актерки Биљана Драгиќевиќ Пројковска играше како гостинка на сцената на народниот театар „Иван Вазов“ во Софија. Пројковска...

Секој влијателен весник во светот ја негува карикатурата

Карикатурата е важна за една нација, за една култура, ги отсликува целата функционалност и дисфункционалноста на едно општество. Токму затоа карикатурата е составен дел...

Позицијата на Кина за решавање на украинското прашање

На 24 февруари, на годишнината од конфликтот, кинеското министерство за надворешни работи објави документ со 12 точки наречен „Позицијата на Кина за политичко решавање...

Великанот што го трасираше патот кон македонската државност

„Неодамнешниот подвиг на прилепската чета од одредот Ѓорче Петров покажа оти храбрите народни борци заслужиле нивната бојна група да го носи името на стариот...

Одлуките на АСНОМ – основа за изградување национална (државна) стратегија на...

Деновиве во новинарско истражување низ историските архиви е пронајден документ од поновата македонска историја што датира непосредно по осамостојувањето. Според оцените на многумина интелектуалци,...