Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25757)

Алиенација (отуѓување)

Во образовниот процес често го споменуваме поимот алиенација или отуѓување. Како феномен, него го врзувавме за либералниот капитализам, кога луѓето во трка по „нешто“...

ДУИ и СДСМ – анти-ЕУ коалиција!

ДУИ е за европска Македонија, колку што минатите години беше за зелена Македонија. Празна парола што сакаат да ја слушнат нашите сојузници од Западот,...

Енергијата, капитализмот и профитот

Деновиве читам информации од неколку различни извори за финансиските резултати на компаниите што работат со нафта и гас. Имено, компаниите „Ексон мобил“ и „Шеврон“...