Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25665)

Македонија го почнува ЕП, прв на мегдан е олимпискиот првак

За нас е чест да учествуваме на ваков силен турнир, постои надеж дека на ова ЕП ќе обезбедиме полесна ждрепка за следното СП. Сакам...

Послушајте, патриоти

За крај, само една вистинита приказна што ми се случи пред некој ден. Имено, во посета имав гостин од Брисел, личност што котира високо...

Една крвна група е најотпорна на повеќето болести

Луѓето со крвна група 0 се посебни затоа што можат да им дадат крв на сите други групи, но сепак можат да примаат крв...

МНТ со „Народен непријател“ гостува на фестивал во Италија

Македонскиот народен театар со претставата „Народен непријател“ од Хенрик Ибзен, во режија на Нина Николиќ, ќе учествува на 25-от фестивал „Квартиери дел арте“ во...

Уметниците во акција против климатските промени

МСУ со еколошки проект Музејот на современата уметност – Скопје започнува со реализaција на проектот „Пејзаж на вознемиреност“ (култура и уметност за идното коегзистирање со...

На резервистите им се делат пушки и им се ветуваат и...

Јавноста се прашува дали на обуката ќе присуствуваат сите српски државјани што ја пропуштиле од 2011 година СРБИЈА ГО ВРАЌА ВОЕНИОТ РОК Александар Вучиќ и неодамна...

Берзанските цени на струјата ќе ги затворат големите компании, што потоа?

Доколку домашната енергија се користи порационално и се изврши порамномерна распределба за сите потрошувачи, може да се „ослободи“ дел од домашната струја и таа...

Политички маркетинг од избори до избори

Ако се следат партиските активности, лесно може да се заклучи дека предизборните кампањи во Македонија никогаш и не прекинале, туку ескалираат, па деескалираат и...

Зошто се вооружуваат Арапите, Турците и Иранците

Во моментите на можна катаклизмична промена на светскиот поредок, регионалните сили како Турција, Иран и Саудиска Арабија прават потези за зацврстување на своите позиции...

Бездомни кучиња преселници

Уличните кучиња се ловат во една општина, па со комбиња се префрлаат и се пуштаат во друга општина Речиси и да нема општина во државава...