Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25627)

Ослабената Струмица гостува во Холандија

Знаеме што нѐ очекува, играат дома, очекувам полна сала, публика што ќе ги бодри. Според квалитетот сме израмнети, но без Русите работите драстично се...

Македонија нема право на кикс на гостувањето во Грузија

Петочниот натпревар е клучен за репрезентацијата на Македонија, која само со победа ќе остане во комбинација за освојување на првото место и пласман во...

Факелот на Симон од Македонија

И додека песните и звуците на „Македонисимо“ ги будеа дамарите во најскриените места на нашата душа, во воздухот како да лебдеше прашањето зошто ваквите...

Потребна е нивелација на пензиите за сите пензионери

Исти се животните потреби и на професорот, правникот, новинарот или на лекарот што отишол во пензија пред 15-20 години и на оној што се...

Да ни е „вечна“ Северна Македонија, татковината на „северномакедонците“

Во секоја пригода, оправдано или не, постојано можеме да слушнеме Северна Македонија, Северна Македонија, Северна Македонија и сѐ така до бесконечност. Вистина е дека...