Ознака: 1 Мај

Работниците сами да се изборат за своите права

Во пресрет на 1 мај Македонија нема јасна политика за флексибилност на работните односи и за заштита на работниците, идните напори не треба да се...

Со 24-часовен генерален штрајк и протести грчките синдикати ќе го одбележат...

Под слоганот „Мир, демократија, правда, еднаквост, работнички права“, двата најголеми грчки синдикати, објавија 24-часовен генерален штрајк по повод Денот на трудот. Паралелно, закажаа и...

Со марш и со синдикални барања ССМ ќе го одбележи 1...

Сојузот на синдикати на Македонија организира првомајски марш по повод Меѓународниот ден на трудот. Под мотото „Патиштата се различни, целта е една“ маршот ќе...